2012. június 30., szombat

Műmedúza - egyszerű alapanyagok, boldog gyerekek

Még tavasszal osztottam meg ezt az ötletet a facebook-on, a Kreatív újrahasznosítási csoportban és akkor többen el is készítették, de azóta is nagy sikert aratott és a környezetemben is sokan megcsinálták. Bhoomplay's blogjában találtam az ötletet.



Szóval, jól látjátok, pillepalackban medúza úszkál.:) A kisebbek elég sokáig tudják nézegetni, minden esetre érdemes valami videót, meg fotókat keresni a medúzákról, hogy ha még nem látott a gyerkő soha medúzát.
Amire szükség lesz:

- egy átlátszó nylonzacsira
- ollóra
- kék vagy más színű ételfestékre (vízfesték is jó, de az kicsit "csomósodik")
- fél literes pillepalckra (másfeles is jó)
- cérnára

Elkészítés menete:

1.-2. fotó: kisimítjuk a zacsit és levágjuk mindkét végét, utána kettévágjuk, hogy két négyszög alakú nylondarabot kapjunk. Csak az egyiket használjuk fel.
3.-4. fotó: a nylondarab közepét elkötjök a cérnával, úgy, hogy egy kis "léggömböt" kapjunk. Ne húzzuk meg teljesen a cérnát, mert a kis léggömbbe majd vizet kell eresztenünk. Ezután elkezdjük bevagdosni a "léggömbön" túl lógó részeket, mert ezekből lesznek a medúzánk csápjai.
5.-6. fotó: Addig vagdossuk le a zacsiról a felesleget, míg csinos, vékony csápokat kapunk.


Az eredmény hasonlóan néz ki:





7.- 8. fotó: Óvatosan engedjünk vizet a kis léggömbünkbe, de hagyjunk benne egy kis levegőt, hogy úszkálni tudjon. Most már meghúzhatjuk szorosabbra a cérnát és kössük is el.
9.-10. fotó: Engedjünk vizet a palackba és tegyünk bele pár csepp ételfestéket.



Most már beleengedhetjük a medúzánkat a palackba és töltsünk még rá annyi vizet, hogy csak egy egészen kevés levegő maradjon benne, jól meg legyen töltve, de azért tudjon úszkálni.

Ne felejtsük el jól rátekerni a kupakot a palackra!!!


Íme a mi műmedúzánk:


...és íme egy video a gyerekek öröméről, miközben ezzel a játékkal játszanak:


Jó szórakozást ehhez az igazán nyári játékhoz!!! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése