2012. július 7., szombat

Recycled "termosz"

forrás: toys from trash


A legutóbbi posztom a Toys from trash - azaz a Játékok hulladékból oldalról szólt és most megmutatom, azt ami a legjobban tetszett a gyerekjátékok mellett és igen aktuális ebben a nyári melegben. Az újrahasznosított termosz hatalmas ötlet.

Mi kell hozzá?

- 1 db tiszta másfél literes pillepalack
- 1 db tiszta 1 literes pillepalack, lényeg, hogy beleférjen a kisebb a nagyobba, illetve természetesen más méretekkel és formákkal is elkészítheted, de arra figyelj, hogy a két palack között lesz egy réteg alufólia és 6 réteg újságpapír, tehát bele kell férnie ezeknek is
- sniccer
- alufólia
- szigetelő szalag vagy cellux
- újságpapír
- heveder, pánt vagy szalag


forrás: toys from trash

Ha minden meg van, kezdheted. Először is tekerd körbe az 1 literes palackot az alufóliával. Majd  6 réteg újságpapírral. Ez szolgálja majd azt, hogy védve legyen a melegtől a hűs nedű.

forrás: toys from trash

Ha kész, vágd ketté a nagyobb palackot és tedd bele a bebugyolált kisebbet.

forrás: toys from trash

Utolsó előtti lépésként a hevedert vagy zsinórt kell ráragasztani a celluxszal vagy szigetelő szalaggal a termoszra, ez lesz a hordózója. Közben a nagyobb palackot is összeragasztod ott, ahol szétvágtad, hogy bele tudd helyezni a kisebbet.

forrás: toys from trash

 A leutolsó dolgod pedig az, hogy megtöltsd jó hűvös vízzel és ha megszomjazol, oltsd vele a szomjad. :) Egyszerű, filléres és hasznos!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése